Please, think of the Domo-Kuns

domo2domo

Inspiration

Päls, tänder och musik. Musik med själ. Musik skall byggas utav glädje, sjöng Lill Lindfors. Vi tycker också att det är viktigt att blanda in hela känslospektrat; sorg, vrede, smärta, förvåning och hunger. Viktiga politiska budskap är naturligtvis också självklara inom musiken.

Nu kommer den stora, svåra frågan, som plågar oss innan sömnen faller på om natten.
Är det okej att inhandla en kapitalvara för att kunna njuta av musik?
Är det försvarbart att lägga tusentals kronor på en musikspelare, som inte bara är en lyxprodukt, utan där också risken finns att ett barn kan vara inblandad i tillverkningen.

Vi känner att inuti våra inre barn, finns svaret. Det är bara de som kan hjälpa oss att besvara dessa tunga frågeställningar. En mörk och sömnlös natt, då plågan föreföll extra svår, talade de till oss. Var inte rädda, sa de. Det är inte för sent. Ibland måste man kompromissa. Använd märkesvaran. Men. Använd den med vett och sans. Spela musik som du och dina vänner känner är sann. Ni kanske tillochmed har skapat den själva, som ett alternativ till den utsugande köpemusiken.
De sade också att musik som rör vid ditt hjärta, och lockar ditt inre barn att skapa, kan aldrig, aldrig, vara smutsig.
Aldrig.

domooo

Kommentarer
Postat av: Elin

Skulle kunna vara det snyggaste jag någonsin skådat! En liknande sådan måste jag sy, ett litet iPod-monster. Att skydda det innersta och heligaste som göms inuti iPodens skal av metall och plast: vårt hjärtas musik. The soundtrack of our lives. Heja heja, nussebloggen!

2007-01-04 @ 17:35:12
URL: http://hejhennig.blogg.se
Postat av: Siw

Tänkvärt.

2007-01-05 @ 00:26:18
Postat av: Liz

brutalt (fint)! det är de enda orden jag kan säga :)

2007-01-05 @ 15:23:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0