påslakan mot väskaHar på begäran sytt en väska av ett medhavt tyg, som tack för att vi fick ett par alldeles underbara finska påslakan förra året och som vi sover kungligt i. Tack Ann-Marie!

vårrensning

En av fördelarna med att bli en fläskis är att man får en bra anledning att rensa i garderoben. (Säg gärna till om du kommer på fler.) Önskar jag hade lite mer ork att rensa i tyglådorna också, nu blev det bara ett gult tygpaket, till den som vill sy soligt.

KÖP för höge farao!fredagspyssel på elevens val


En filtad fredagsbrosch.

sy-stiltje

Bobo gav mig något att göra medan min maskin är borta. Man ska dels ge ett tips på ett sybehör man gillar, och dels ett allmänt sytips.

En av mina favvoprylar är min fågelsax som klipper av alla små trådar i ett nafs.

Och mitt bästa tips (som säger mycket om mig men säkert inte hjälper någon annan) är att inte sy på beställning eller för att sälja. jag vill gärna göra det, men så fort jag ska göra det så försvinner det roliga med syendet.

Man ska skicka vidare tipset till andra bloggare också. De flesta har säkert redan gjort det eftersom bloggvärlden är en liten ankdamm, men jag skickar det till sugar snaps and fabric porn och poor miss brown för de verkar ovanligt vassa på det där med att sy.


succe, visst?


barndop igen!

Sån lyx att jag ska få en guddotter till på lördag! Embla ska få en näve fåglar att göra en mobil av, hänga i barnvagnen eller sätta på en trädgren. Mönstret är härifrån.


Visst ser det ut som de står och konspirerar?

sorgeliga saker hända

Min symaskin är vårförkyld. Strejkar, har åkt på semester i några veckor. Mamma lovar att låna ut sin om jag blir allt för synödig.

Gläds åt pelagoner som blommar, så länge.


till Alva


Alva, en av mina guddöttrar döps idag. Hon presentas med den här bonaden, gjord efter en förlaga av min moster Lena, som  hängde i mormors hall när jag var liten. (Bonaden, inte Lena).

äntligen!

världens coolaste ettårsfirare


Nussad Emma.

skåprensning
Hur många dukar kan en kvinna ha?

Omlottklänning 74 cl

påskpyssel


Tröja 84 cl

trettioårspresent


Förkläde till Anja.

RSS 2.0