typ

När man är för sjuk för att sy, då är man nära döden.
Då hjälper inte ens prickar och ränder.

kollakollakolla!!!!


Ellen alltså. Jag säger bara: Ellen!

på kabojsindian-temat
Pösig sheriffbralla 88 cl

ljugpyssel
Att spika upp ett cowboy-hjul kvalar inte alls in som godkänt pyssel, och då  brukar vi ändå vara ganska pysseltillåtande.

Men det är ju så fint och man vill att hela världen ska se härligheten!
Av kartongen blev det fina vykort -se där, lite pyssel med ens.

strandad val


1. Mönstret stämde inte
plus
2. Vadden tog slut
plus
3. Valen blev för stor
e lika med

summa: Envishet kommer brottas med lättja.
Utgång: tämligen osäker.

två är roligare än en


Kvällsljus är hatljus för kameran. Men här är beställd kudde klar i allafall.

sypaus


Plantera om pelargoner är också ett pyssel.

prickig beställning


Det är ingen lönsam modell att sy, precis, men den blir ju alltid så bedårisk, och jag hittar alltid tusentals tyger som skulle passa! Nu blir det nog paus ett tag. Men först, en till.

Klänningar 77 cl

dopklänning 2Nytt försök med dopklänningen. Gör nån slags hittepå-variant med vändsyendet, men är inte helt nöjd. Funderar på att göra ett nytt försök och enbart fodra med bomullstyg, och inte nödvändigtvis vara duktig och vändsy. Kan inte riktigt räkna ut hur jag ska göra med vecket på undertyget, göra ett lika dant, strunta i det eller få med det? Någon som har tips?

Charlott, kom hit med pärlan Ellen och prova och inspektera om du vill, jag är hemma hela helgen!

Klänning 68 cl

provmodell


Provsyr modell som ska bli beställd dopklänning.

Klänning 68 cl

mera väskbeställningar
Annas väska till kören är klar.

Våren, ta mig tusan!
Jacka 92 cl

höj jobbmotivationen!Kitt har beställt en jobbeväska som man blir glad av!Det enda jag inte blir glad av är min eländiga hållning på bilden. Jag har i allafall beskurit min gam-nacke. Är det någon mer än jag som får gamnacke av att huka vid symaskinen? Först saxtumme och nu gamnacke. Sen då? Jag vågar inte spekulera.

Nusse ny-lärAtt Nussa brukar handla om i att återbruka så mycket som möjligt. Denna gången blev det tvärtom, beställaren önskade att samtligt material skulle vara nytt och fritt från dålig eller förbrukad energi.
Förutom en spännande tanke slapp jag också sy de vedervärdiga och ytterligt bråkiga dragkedjorna from hell, eftersom alla jag äger har ägts eller burits av någon annan tidigare. Knapplösningen blev bra, och knapparna kommer direkt från kartan.

Nusse hoppas nu nervöst att det inte  lyckats smyga in några svagheter någonstans och hoppas barnet som ska ha klänningen känner sig fri att  ösa loss riktigt ordentligt.

Klänning 88 cl

ett undantag


Jag försöker bestämt avhålla mig från att blogga om alla fina saker och tyg jag köper.
Dels för att det skulle bli en ändlös ström av inlägg och dels för att det allt för naket skulle blotta en av mina mer, låt säga ohejdade, sidor. Men några vackra knappar jag köpte idag kunde jag inte låta bli att visa. De har ju faktiskt viss pysselanknytning också.

Jag har märkt att jag helst samlar på sådant som aldrig tar slut. Mina samlingar kan aldrig bli helt kompletta, alla knappar, tyg, Pez-figurer, fula plastsaker som talar till mig, burkar, sneakers, vackra krukor, finska klänningar osv osv, finns det alltid flera av, hur många man än hittar. Denna insikt sammanfaller märkligt nog med avslöjandet ovan.Nussat i Linköping

Kolla kolla kolla så fin Elin är med sin nya väska!

Vem städar efter Nusse?vårvindar friska

Drömmer om att få plats i 84 cl!

Hängselpös kort och lång variant , 86-92 cl
Omlott-tröja 84 cl

RSS 2.0