halvdant


Kjol i Nusse-centilong


Hittade en gammal klänning i källaren i "tänk om jag skulle sy om"-högen.

Blå rosor tillhör uppenbarligen favoriterna, jag äger inte mindre än 5 klänningar med blå rosor på vit botten (dessutom har jag sålt 2).

Denna var både för kort och för liten i livet och utan sömsmåner att ta av, så den blev en kjol i stället. Tyvärr attackerade latmasken mig och midjan är nu ett par centimeter för vid. Suck.

vårvärme


Skjortor 84 och 98 cl

på väntDetta är bara några av de tyger som ligger och mognar för att så småningom bli en kjol eller klänning till mig när andran faller på. Under tiden handlar jag såklart mer och mer!

Sen äger jag också ett par vackra klänningtyger som just inte råkar vara mina färger. Någon dag lägger jag ut dem här och har jag tur kanske någon vill byta? Just nu har jag ett önsketyg. Men 10x15 cm blir det ingen klänning av. Snälla säg att just du som läser detta har runt 5 meter över?


Städgrafitti!

Via TantKofta hittade jag fina bloggen Kurbits-din slöjdkompis i inredningsvärlden. Hon i sin tur tipsar vidare om det här. Titta så fint så fint! Städgrafitti, mera sånt!


(Foto:Inhabitant.com)

påskpresentAv finaste snällaste Wivi fick jag gamla tygprover, fem fulla böcker! Nu ska här lapptäckas så det står härliga till!

kalaskläddLite för stor klänning 80 cl

förutsägbart


Jag har en tendens att snöa in. Rent allmänt alltså. Det betyder att om jag syr ett par börsar så tycker jag plötsligtså  det är så roligt att när varenda dragkedja är slut så måste jag köpa massvis med nya. Så nu har jag massor med dragkedjor och måste sy ännu fler börsar eftersom jaghar så många dragkedjor.

Och så är det ju det här med lappar. Samma sak där. Av spillet som blir av tygbitarna syr jag lapptäcken och kuddfodral, och sen syr jag lappbörsar av tygspillet som blir av lapptäckena och kuddfodralen.

pleasing the crowd


Är det här tillräckligt o-flickigt? Eller måste jag brodera Spindelmannen eller en liten grävskopa?
Skjorta 92 cl

utepyssel
Nusse plus Beurling

Är inte folk hemskt ängsliga när det gäller pojkkläder? Tea tipsar om fin kombination med Nussebyxa på Beurlings butiksblogg.

Det är också nyNussat i hennes webshop.


Pennfodral


Beställningen till Astrid och hennes mamma är klar: väska, börs och pennfodral.

samlandets konstIbland händer det att jag inte upptäcker att jag samlar på något förän det blivit en liten hög. Idag köpte jag en fin liten bok för 2 kronor på Röda korset Personlig stil från 1969. När jag ställde den i bokhyllan hade det plötsligt blivit en samling av det hela, en hög vett-etikett/skönhet/kvinnosaksböcker, små "så här ska du gå, se ut, uppföra dig, bli vuxen"-instruktionsböcker.

Mina äldsta överlevnadshandledning är: Hvad en flicka bör veta från 1906 med dediceringen: "Tillägnad de tusentals flickor, hvilkas ärliga frågor angående lifvets och tillvarons upphof förtjäna ett sådant sanningsenligt, insiktsfullt och tillfredsställande svar, som kan rädda dem från okunnighet, sätta dem i stånd att undvika lasten och bevara dem för hemliga och uppenbara synder".De övriga är Kvinnans handbok. Charm och hälsa (1954) som är full med detaljerade beskrivningar av alla skönhetsingrepp man kan göra och hur länge det varar, Vacker på egen hand (1961), Tonårsboken (1957) som jag plockade ur mormors bokhylla när jag var 11 och som jag strukit under alla viktiga saker med linjal och kulspetspenna i, Charmskolan (1962), samt Boken till dig av Kerstin Thorvall (1959). Tonårsboken blev också startskottet till mitt intresse för äldre tider.(Högerklicka på bilderna och välj Visa bild för större storlek)

finfilt
Filt med vit fleecebaksida. 70x85 cm

fodralbeställning


3 stycken 60x60 kuddfodral till Filippas nya soffa.

Vårpåfyllning
Nu är det Ny-Nussat hos Beurling!

svampbralla


Skynda fynda!

Nu kan du köpa Nusse, eller varför inte några fantastiska, helt oanvända vintageklänningar på Tradera? Finns både som auktioner eller med Köp Nu!-pris om du har bråttom eller bara inte orkar vänta.


eldprov


Jag hade fått tag på ett vackert grönt rayontyg från en nedlagd lanthandel, och fick för mig att jag skulle rita ett eget mönster av en av mina favoritklänningar. Tyget trodde jag egentligen inte skulle räcka till en hel klänning, men ju mer jag ritade desto mer började jag hoppas.
Efter mycket pusslande och skarvande fick jag in varenda mönsterbit på tyget! Det blev bara småslamsor kvar.  Jag var till och med tvungen att skarva undersidan av kragen för att få plats, och skärp fick jag skippa.
När jag hade klippt ut allting insåg jag plötsligt en sak: jag hade glömt at rita av ärmarna! Ridå.

Jag är inte så förtjust i ärmlöst, men tyckte ändå jag skulle slutföra projektet. Åtminstone för att se om modellen och mönstret jag ritat funkade. Det blev ganska bra ändå, och min nya underkjol gör susen.


blusförsök

Skickade efter ett blusmönster på Colette patterns och passade på att tvinga mig att öva på slinkiga material. Här är provblusen. Nästa gång behöver jag modifiera mönstret lite, och sy i knappar som inte väger så mycket, i ryggen.
Väska till Astrid


Klart att Astrid ska ha en väska och en matchande börs. I barnstorlek såklart!

vårbrallor


63, 74, 84, 92 cl

Alva


Det är fortfarande en av mina favoritklänningar. På en av mina favoritflickor!

Ellen-brallor
74 cl

valmöjligheter


Anna har beställt en väska med börs till. Vilken vill du ha?

Alla fina fina nussebarn!


nörderiKuddvar 50x50 cm

blekta blondiner


Tulpaner på upphällningen är också vackra.

tack tack


Jag fick en fin liten utmärkelse av Krimskramsan, tack!

Jag tar mig friheten att inte skicka den vidare, men är inte desto mindre glad.

RSS 2.0