väskbeställning


Ria vill ha två blåa väskor.

höst- och vårfint
Jacka 92 cl

Mikkel ville ha en jacka också.

pyttenussat


Jag har köpt världens vackraste klänning, helt oanvänd! Klänningen var från början helt öppen fram och knäpptes med ynka två knappar i midjan, lite väl bjudigt för en högstadiefröken...

Allt som behövdes var att sy i ett par tryckknappar för mera insynsskydd, samt sy ihop framdelarna. Se så fint den sällskapar med mina nya skor!

Höstkappa i manchester110 cl

Nussad Mikkel


En hög med Nussat har flyttat till Norge.

sånt som skulle blivit gjort för länge sen


Mobilfodral till Annas kompis, och varsin liten börs till tre fina flickor som jag ska leka med nästa helg.

Nytt hos Beurling

Äntligen har jag fått ändan ur vagnen och fyllt på hos Beurling på Helmfeldtsgatan 3. Ikväll är det gallerinatten i Malmö, då kan ni shoppa Nusse där ända fram till klockan 24.

tevepysselNussad Signe


Fick fantastiska bilder på mailen. Tack!

en höstjacka till


Klöver- och djungeljacka 92 cl.

höstjackaSvamp- och klöverjacka 84 cl.

Ellen diggar byxa


nyttan av onödan

Massvis med snälla personer runt omkring mig är generösa och kommer med goda råd och förslag: "Du kan ju sy cykelsadelskydd, grytlappar, barnvagns-förhängen, toapappershållare och skötväskor!" peppar de, och jag rynkar otacksamt på näsan.

För ju nyttigare, desto mindre vill jag sy. Jag är definitivt mer görare än säljare,  och får jag inte bestämma hur och när och om och varför så tröttnar jag snabbt. Därför blir det som det blir, och därför fylls min resväska av ytterligare ett fullständigt onödigt lapptäcke utan mottagare.
Lapptäcksfilt 60x80 cm

skjort- och bluskalajs

Himmel och hjärtan 84 cl
.
Rött, klöver och cirkus 92 cl
.

förbereder pysselhelg


Sönderbränd strykbräda får ny kostym.

Nussad emma


Emma visar precis hur fin man blir i förkläde!

till världens finaste tioåring


Födelsedagspresent till min guddotter.

Plötsligt händer det!

"Hej!
Träffade i våras en dam som trodde du var intresserad av gamla tyger från en syfabrik, som min mor och hennes syster köpt på 50 och 60 talet. Jag fick din mailadress av henne. Nu har jag äntligen hittat tygerna och eftersom vi ska åka till Lund i helgen kanske vi kan träffas om du är intresserad."

Idag kom hon, med två lådor tyg. När jag burit upp lådorna i lägenheten skrek jag rakt ut! Alldeles, alldeles orörda bitar av de vackraste, vackraste tyger man kan tänka sig. Det är sånt här som jag drömt om, tusen gånger på nätterna. Och nu hände det! Jag vet inte var jag ska ta vägen så glad är jag. Tänk att det finns så snälla människor! Här är bara en liten del av allt det fina:skogspyssel om söndagen


on hold

Jag köpte tyg till en kjol i helgen, som jag ska sy nästa sommar. Då har jag nämligen glömt bort hur mycket tyget kostade och kommer att bli glad över att hitta ett perfekt tyg i gömmorna.


ellen beställer klänningarKlänningar 62 cl och 74 cl

prototyp till anna


Det där med dragsko verkade joxigt. Nu blev det en kompromiss, dra får du göra i allafall.

i stimVäskorna jag tänkte ta till OM-TANKE tog nästan slut, så det var bara att sätta sig och sy ett nytt gäng. Hittade tyger i källaren som jag glömt att jag hade! Det här är den stora modellen.

RSS 2.0