...och den andra.63 cl

namngivning på gång63 cl

En kollega har beställt och jag har sytt två varianter. Just nu är det sy-flow! Härligt.

lön för mödan


lappväska


Min trogna kund Anna i Norge behövde en ny jobbväska i rosa och vitt! Och jag, jag tröttnar aldrig på lappar, varken att sy eller titta på.

på beställning


Hängselbyxor 63 cl

Jag måste knipa mig i armen!


Förra året fick jag världens finaste present. Häromdagen hörde Berith och Rolf av sig igen, de skulle på en ny tur till Lund och hade hittat mera tyg i gömmorna.
Är det inte alldeles, alldeles underbart att jag nu får äga alla de vackra tygerna? Jag tror fortfarande inte jag har hämtat mig från chocken från förra omgången, och inser att jag vågat klippa i väldigt få av de vackra tygerna. Jag lovar härmed att jag ska ta mig i kragen.


de kommer i stim...


kusinväskor


Till två kusiner.

Ellens fruktklänning


84 cl

Dags att sy fler omlottklänningar och tröjor snart, de är så praktiska och kan varieras i det oändliga. Känner du något barn som skulle bli glad för en klänning eller tröja?

strike a pose II


Vilma i snart urvuxna 63 cl-brallor.

fler hängselbrallor


Hängselbyxor 74 cl

höstväskor på gång
Hösttermin betyder ny väska! Första gänget ut är fyra stycken i den lite mindre storleken. Hör av dig om du är sugen på en innan de försvinner till någon affär.

fyndlördag!Lördagen bjöd, förutom på massor av regn också på två loppisar och en skog. Resultat: Ett par liter kantareller och en hel IKEA-påse tyg!

trädgårdspysselJag och Lina fick den fina idén från  Fingerspitzengefuhl.

Tips: Om du inte vill få färg och streckkoder på dina knoppar,
vänd den vita sidan av mjölkkartongen inåt.

småbrallorHängselbyxor 63 cl

...och en till!


Embla fick stl 88, och den är fortfarande lite för stor. Ett par år till borde den således hänga med.

Lång livslängd


Liten Emma har blivit stor Emma. Men ettårsklänningen passar fortfarande bra!

sommarens sista klänning?
Ja, jag vill ju så gärna hopp-fotografera...


Jag hade plockat fram tyget för att sy en förklädesklänning, men när jag började lägga ur mönsterdelarna insåg jag att det fick plats en hel klänning (samma modell som den här). Tjäning!

åka bort-väska och kryss i taket-lapp!Sista sommarlovsdagen spenderar jag vid symaskinen. Syr klart en klänning och knåpar ihop en övernattningsväska till konferensen imorgon. Hade ett Sven Fristedt-tyg med lila jättepäron som legat och surat alldeles för länge i ett hörn.

Och Nusse-lappen? Det är med visst motstånd som jag beställt och nu syr dit den. Jag har ända sedan jag började sy tyckt att det var alldeles alldeles onödigt att sätta avsändare på det jag syr. Folk har sagt till mig att jag kommer sälja bättre med en liten Nusse-lapp, och bara det har varit anledning nog för mig att undvika just det.

Min åsikt har varit, och är fortfarande, att ett vackert plagg vill man ha, oavsett om det sitter en lapp på det eller inte. Dessutom är jag inte företagare, och Nusse är på inga vis ett företagsnamn, utan bara ett lite fånigt tillmäle på en hittepå-pysselblogg som jag och Ella startade för snart 4 år sedan när vi var uttråkade.

Men i sommar har flera stycken av de jag syr mycket till frågat igen om Nusse-lappar. De säger att de vill visa alla andra som frågar om deras barns kläder, att det är just jag som sytt dem. Så nu är den här ändå, den lilla fjantiga lappen.

kortbyxor till Embla och Ester


Shorts 62 och 84 cl

Är det bara jag som älskar förkläde?


Förkläde Nusse-centilongleftovers


Två små börsar för hemliga hemlisar.

tusen och en kuddeKuddfodral 50x50 cm

Nusse-shopping

Nusseklänningar 84 och 104 cl

elefant- och äppeljackan


Jacka 84 cl

Ellens ettårspresent.

ettårs-kalasförkläde


Förkläde 1-3 år

Det här förklädet syddes för jättelänge sedan. Jag hävdar fortfarande med bestämdhet att förkläde är världens bästa plagg (jag köpte till exempel 8 stycken till på loppis igår).

RSS 2.0