åka bort-väska och kryss i taket-lapp!Sista sommarlovsdagen spenderar jag vid symaskinen. Syr klart en klänning och knåpar ihop en övernattningsväska till konferensen imorgon. Hade ett Sven Fristedt-tyg med lila jättepäron som legat och surat alldeles för länge i ett hörn.

Och Nusse-lappen? Det är med visst motstånd som jag beställt och nu syr dit den. Jag har ända sedan jag började sy tyckt att det var alldeles alldeles onödigt att sätta avsändare på det jag syr. Folk har sagt till mig att jag kommer sälja bättre med en liten Nusse-lapp, och bara det har varit anledning nog för mig att undvika just det.

Min åsikt har varit, och är fortfarande, att ett vackert plagg vill man ha, oavsett om det sitter en lapp på det eller inte. Dessutom är jag inte företagare, och Nusse är på inga vis ett företagsnamn, utan bara ett lite fånigt tillmäle på en hittepå-pysselblogg som jag och Ella startade för snart 4 år sedan när vi var uttråkade.

Men i sommar har flera stycken av de jag syr mycket till frågat igen om Nusse-lappar. De säger att de vill visa alla andra som frågar om deras barns kläder, att det är just jag som sytt dem. Så nu är den här ändå, den lilla fjantiga lappen.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Jag såg på en amerikansk blogg en tjej som tryckte sina egna namnlappar med vanlig transferpapper som man stryker på plaggen eller på ett band/tygbit. Skriv i vanligt worddokument den text man vill ha och tätt för att fylla ut hela arket. Sen med bläckskrivare skriver man ut på tranfserpapper. Klipp ut bitarna och stryk på ett band och sy fast inuti eller utanpå plaggen/alstren eller stryk på direkt på tyget. Ett smart sätt att ändra texten och kanske symboler (tvättsymboler?) och billigare än köpta band, tror jag i alla fall. Inte vet jag om du vill ha ett sånt här tips egentligen. Jag ville bara säga att sätt lappen inuti plagget om du inte vill att det ska synas men det finns där för kunden i alla fall. Dessutom kan det ju ha praktisk betydelse om man får med tvättsymboler också.

2010-08-10 @ 17:20:05
URL: http://www.klockarbarn.blogspot.com
Postat av: Kitt

Jag håller med dig Ida. Jag tycker det är fånigt med lappar på kläder. Varför vara så märkesinriktade?! Fast jag berättar stolt att det är min kompis Ida som sytt det jag och Emma har!Hade det inte suttit lappar på kläder hade man inte behövt känna att de kläder av mindre och billigare status inte är lika mycket värda som de kläder som har små lappar...

2010-08-10 @ 22:07:04
Postat av: Kitt

Förresten, jättefin väska!

2010-08-10 @ 22:08:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0