Segkakor
Här kommer receptet:
SEGKAKOR
ca 30-35 st
1 l filmjölk
1 dl sirap
1 dl socker
1 msk hjorthornssalt
2 msk brödkryddor
10-12 dl rågsikt
10-12 dl vetemjöl
OBS! Byt gärna ut 3-4 dl av mjölet mot kornmjöl så blir brödet ännu segare
Kavla ut tunna bröd på rikligt mjölat bakbord, gärna med naggad kavel.
Grädda på ganska hög värme i torr stekpanna.
Frys in i halvor. Det går supersnabbt att tina precis så många du vill ha i micron. De är som allra godast lite ljumma, med smör och ost.

SEGKAKOR
ca 30-35 st
1 l filmjölk
1 dl sirap
1 dl socker
1 msk hjorthornssalt
2 msk brödkryddor
10-12 dl rågsikt
10-12 dl vetemjöl
OBS! Byt gärna ut 3-4 dl av mjölet mot kornmjöl så blir brödet ännu segare
Kavla ut tunna bröd på rikligt mjölat bakbord, gärna med naggad kavel.
Grädda på ganska hög värme i torr stekpanna.
Frys in i halvor. Det går supersnabbt att tina precis så många du vill ha i micron. De är som allra godast lite ljumma, med smör och ost.

Kommentarer
Postat av: Kajsa
Åh! Vilken himla inspirerande och härlig blogg! Jättefina saker som du gör..!
Postat av: Lucia
Vilket toppen recept, det måste jag testa i helgen, älskar sånna där mackor... mumsigt värre.
Trackback